dimarts, 29 d’abril del 2014

El Celler de Can Roca degradat a 2n del món

El Celler de Can Roca (C / de Can Sunyer, 48, 17007 Girona) ha obtingut aquest dilluns 28 d'Abril el títol de segon millor restaurant del món després d'haver ocupat el primer lloc l'últim any per primera vegada; el 2011 i el 2012 ja s'havia situat en el segon lloc.

El resultat s'ha conegut aquesta nit en una gala a Londres determinat per les votacions de 900 experts internacionals. L'ha substituit el local Noma de Copenhaguen, del danès René Redzepi, que havia caigut a la segona posició a favor de l'establiment gironí l'últim any - encara que entre 2010 i 2012 ja havia liderat el rànquing.

El Celler de Can Roca, que Joan i Josep Roca van obrir el 1986 i que el 1998 va incorporar a la cuina al seu germà menor, Jordi, disposa de tres estrelles Michelin des de 2009.
 
A més, a la gala d'aquest dilluns de la revista 'Restaurant magazine' també s'ha premiat en especial Jordi Roca - encarregat de les postres al Celler de Can Roca de Girona -, que ha estat proclamat millor pastisser del món. Aquest any ha estat la primera vegada que la classificació mundial premia un pastisser com el millor del món i, per tant, el germà petit dels Roca ha tingut l'oportunitat d'estrenar el guardó, que ha recollit en persona.

Xavier Espasa, ha presentat a Londres la candidatura de la cuina catalana que pretén ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Espasa ha comptat amb el suport del xef Joan Roca, que ha manifestat que la cuina d'autor que es practica a El Celler de Can Roca és hereva de la cuina tradicional catalana perquè els tres germans "hem begut de les seves arrels i l'hem transformat en cuina d'avantguarda ".

Aquí podem veure algun dels seus plats


 

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada